Mijn naam is Karel Nouta en ben enkele jaren geleden interieurbedrijf Ziltgetint begonnen.
Het idee om “iets” te kunnen betekenen en om mijn eigen bedrijf te runnen was het ideaal..

IMG-20141010-WA0000

vroeger…

Van jongs af aan merkbaar al bezig om te bouwen, knutselen en een creatieve sfeer neer te zetten.

Een gedegen opleiding Werktuigbouwkunde gecombineerd met een blauwe maandag industrieel ontwerpen, dat samen overgoten met een dikke vleug creativiteit en zie daar; Ziltgetint is een bedrijf.
Ik ben geboren op het Friese platteland en samen met een creatieve achtergrond ben ik altijd in voor een leuke uitdaging!

Nu ik al ruim 20 jaar op Vlieland leef is mijn leven overgoten met een zilte tint. Hier op Vlie staat het leven in het teken van het getij, weer en wind en vooral het buiten leven. Ik ben van mening dat de meubels die mijn handen verlaten die “handtekening” ook zeker moeten dragen.

Dikke stoere houten balken, verweerde grijze tinten, aangevuld met mooie materialen als rvs, verweerd staal , ingegoten hout in 2 componenten hars. Zelfs Vlielands gegroeid hout in de vorm van planken is op voorraad. Mede door mijn wilde surfpassie en een combinatie van een technische- en kunstopleiding weet ik van de mooiste materialen een prachtig praktisch meubel te maken.

Ik wil aan elk meubelstuk iets aparts toevoegen, iets grappigs of opzienbarends, iets wat anderen niet snel durven. Ziltgetint maakt het mogelijk!!

Uiteraard zijn er naast al die mooie meubels altijd opdrachten waarbij het op strak timmerwerk aankomt. In mijn werkplaats weet ik van plaat en plank de mooiste meubels te maken zoals: Softclose lade’s, greeploze lade’s, strak laswerk, en met kundig meten en berekenen mooi maatwerk. Kom maar op!!

Sinds kort vindt u op Vlieland op meerdere lokatie’s showmodellen. Kunt u niet wachten, bekijk dan een aantal recent opgeleverde opdrachten of bekijk bij het laatste nieuws wat ons momenteel bezig houdt.
karel- travel karel - zaagmans
© Ziltgetint.nl - Website gemaakt Bijdiejongens.nl